România a trimis în Coreea de Sud a doua tranșă de vaccinuri COVID-19

vaccin

A doua tranșă de vaccinuri pentru coronavirus pe care Coreea de Sud intenționează s-o aducă din România pe baza unui acord de schimb a plecat spre Seul, a informat miercuri ambasada coreeană de la București, scrie agenția Yonhap, citată de Rador.

Un avion de transport cu 976.500 de doze de vaccinuri Pfizer și Moderna a decolat marți noapte (ora României) din țara est-europeană, conform ambasadei.

Transportul cuprinde 526.500 de doze de Pfizer și 450.000 de Moderna.

E a doua tranșă din totalul de circa 1,5 milioane de doze pe care România a convenit să-l livreze Coreei de Sud în schimbul unor vaccinuri și alte bunuri medicale de la Seul. Prima tranșă a ajuns joi în Coreea.

Coreea de Sud se străduiește să-și crească rata imunizării pe fondul penuriei de vaccinuri și în timp ce pandemia continuă să facă ravagii în toată țara. Autoritățile sanitare au declarat că rezervele suplimentare vor ajuta la atingerea obiectivului de a se realiza o rată națională de inoculare de 70% înainte de sărbătoarea recoltei de toamnă, Chuseok, din 20-22 septembrie.

Per total, 30,7 milioane de oameni din populația de 52 de milioane a țării primiseră până marți cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19, conform Agenției pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a Coreei.