România a înmagazinat pentru iarnă aproximativ două milioane de metri cubi de gaze

gaz1

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Energiei au anunțat, în cadrul ședinței de Guvern de azi, că s-a ajuns la aproximativ 60% din nivelul de umplere a stocurilor de gaze.

„În acest moment România a reușit să realizeze un stoc de peste 1,8 milioane de metri cubi. În felul acesta, de la nivel guvernamental, ne vom asigura că vom depăși cu bine iarna din acest an”, a precizat Nicolae Ciucă.

Virgil Popescu a spus că se negociază importuri de gaze din SUA, Emiratele Arabe Unite și Azerbadjan.

„Astăzi de dimineață, la ora opt aveam un grad de umplere total de 59,48%. Suntem peste gradul asumat în fața Comisiei Europene și suntem peste gradul pe care trebuie să îl avem la data de 1 septembrie. Ne dorim să depășim acel grad de 80%, necesar pentru a trece cu bine iarna.

Suntem în continuare în negocieri pentru aducerea gazelor din Azerbadjan, din SUA sau Emiratele Arabe Unite. Suntem în negocieri pentru traseul acestor gaze și descărcarea lor în porturile din Grecia. Ne pregătim să asigurăm și fluxuri separate, pentru a putea face față în zilele în care temperaturile vor scădea sub 11 grade, zile în care se consumă mai multe gaze”, a explicat Virgil Popescu.