Dumitru Oprea: „Teama PSD de lege ne costă încă 3 milioane de euro!”

Când revine viața la normal?
România a fost amendată cu 3 milioane de euro de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru întârzierea şi aplicarea incompletă în legislaţia naţională a Directivei privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul finanţării terorismului, cunoscută şi ca directiva pentru prevenirea spălării banilor, emisă în 2015.
Timp de peste doi ani, PSD a ignorat să o transpună în legislaţia naţională, aşa cum sunt obligate toate statele membre. Timp de 755 de zile nu a fost făcut nimic în acest sens.Să se fi întâmplat lucrul acesta pentru că Tel Drum, compania din Teleorman legată de numele lui Liviu Dragnea, era controlată prin acţiuni anonime, la purtător?
Să se fi întâmplat aceasta pentru că baronii din PSD se temeau de un stat de drept puternic, iar în aceeaşi perioadă au făcut tot posibilul să îl slăbească?În 27 august 2018, Comisia Europeană a deschis o acţiune împotriva României pentru neîndeplinirea obligaţiilor sale, iar CJUE a constatat că, la expirarea termenului care fusese stabilit pentru ţara noastră, România nu adoptase măsurile naţionale de transpunere a Directivei 2015/849, nici nu comunicase Comisiei asemenea măsuri.
Aşadar, abia în 2018, sub presiuni de la Bruxelles, PSD-ul lui Dragnea, care deţinea la acel moment puterea deplină, a început să mişte lucrurile, dar a făcut-o în ritm de melc.În locul drumului scurt, al unei ordonanţe de urgenţă a guvernului, pesediştii au ales calea legislativă cea mai lungă, prin Parlament.
Mai mult, proiectul de lege a fost redactat cu mare întârziere de către Oficiul Naţional pentru Combaterea Spălării Banilor, apoi a mai stat blocat câteva luni şi la Secretariatul General al Guvernului.Dincolo de amenda dată de CJUE, întârzierea a fost atât de mare încât, după apariţia investigaţiei Panama Papers, care a arătat amploarea circuitelor financiare, în general bani obţinuţi din ocolirea sistemelor naţionale de taxare, către teritorii off-shore, Comisia Europeană a propus o altă directivă, cu termen final de aplicare ianuarie 2020.
Iată, aşadar, cum lucrează un partid care se teme de lege, un partid care are lucruri de ascuns şi care protejează infractorii. Dovezile sunt clare!