România a cumpărat 20 de trenuri noi. Vor circula şi pe trei legături cu Iaşul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, joi, că Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru achiziţia de noi trenuri electrice, finanţată prin PNRR, investiţia fiind de peste 1,2 miliarde de lei, fără TVA.

”Societatea poloneză POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPOLKA AKCYJNA (PESA) a câştigat licitaţia pentru achiziţia a 20 de rame electrice destinate serviciilor publice obligatorii de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs RE-IR2, împreună cu serviciile de mentenanţă pe o perioadă de 15 ani, a transmis, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Acesta a precizat că valoarea totală a achiziţiei este de 1,20 miliarde de lei (fără TVA) şi include servicii de mentenanţă şi reparaţii, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea şi operarea trenurilor precum şi transportul, asigurarea, punerea în funcţiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie.

”În contract este prevăzută o clauză privind posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 15 ani şi a cantităţii cu 9 rame electrice inter-regionale”, a main transmis Grindeanu.

Ramele electrice RE-IR2 vor fi utilizate pe următoarele rute:

Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov;

Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova;

Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău- Pașcani-Iași/Suceava;

Galați – Mărășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava;

Galați-Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia);

Mangalia – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău -Pașcani – Iași/Suceava; (Giurgiu) București – Ciulnița – Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *