Romanestiul sub noroaie

Sharing is caring!

Premierul Viorica Dăncilă a devenit tinta ironiilor dupa ce a declarat că, guvernul a scos „ţara din noroaie” prin implementarea Programelor Nationale de Dezvoltare Locala. Conform cifrelor oficiale, 70% din finanţările alocate au mers către mediul rural. Cu toate acestea satele romanesti se scufunda in mocirla. Astazi va prezentam drumul din comuna Romanesti.

La 34 km de Iasi, asfaltul este un lux pe care unii oameni nu si-l pot permite. Românești este  unul dintre satele îngropate în noroi la fel ca multe altele.  Dupa fiecare episod de ploaie sau ninsoare, Romanestiul se transorma intr-o mocirla, prin care este imposibil de circulat. In orice casa cizmele de cauciuc sunt o necesitate, iar mașinile trebuie sa aiba neaparat tractiune 4×4 pentru a se deplasa.

O imagine desprinsă din Evul Mediu, parcă strigă “Europa, așteaptă-ne, că noi venim pe jos!”

Oamenii ce locuiesc în acest sat, nu mai viseaza la canalizare, retea de gaz si alte utilitati occidentale. Ei vor doar asfalt.

Cum evoluția României și a populației stă în mâinile unora care nu cunosc termenul de “civilizație”, cei din mediul rural asteapta o noua runda de alegeri. In aceeasi  situatie se afla si oamenii din Glodenii Gandului care maine sunt decisi sa blocheze drumul de acces care traverseaza satul.

Video: facebook.com

 

shares