Român extrădat în Olanda, după ce a furat bijuterii de 115.000 de euro

Un tânăr, din localitatea Corni, jud. Botoșani, în vârstă de 36 de ani, va fi extrădat în Olanda, după ce a dat o spargere la un magazin de bijuterii.

Pe 19 iunie, Daniel Viorel C., împreuna cu 3 persoane, a furat bijuterii în valoare de 115.000 de euro.

Botoșăneanul a fost dat în urmărire internațională, iar la data de 9 noiembrie 2021 polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și cei de la Postul de Poliție Corni au dat de urma individului. Autoritățile olandeze au emis un mandat european de arestare pe numele botoșăneanului la data de 5 noiembrie 2021.

Curtea de Apel Suceava a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis de către Curtea din Noord Holland împotriva lui Dan Viorel C. Acesta se află acum în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

„Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de jaf organizat sau armat, prejudiciul creat prin activitatea infracțională fiind estimat la 115.000 de euro. Bărbatul a fost identificat în localitatea de domiciliu, în urma schimbului de informații dintre polițiștii botoșăneni și autoritățile olandeze, fiind prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea sa pentru 24 de ore”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!