Român din Italia prins în timp ce fura energie electrică de la o vecină

energie

Un român stabilit în Italia, în zona platoului Val de Pine (Trento), este cercetat după ce s-a conectat ilegal la contorul vecinilor printr-un sistem ingenios de racordare care i-a permis de ceva vreme să le fure curent electric. O vecină, suprinsă de factura mare la energie, a realizat ce se întâmplă și l-a denunțat.

Racordarea ilegală a fost demascată de un alt electrician, chemat special să verifice starea contoarelor. De altfel, profesionistul a putut vedea cum orice activare a iluminatului sau prizelor din apartamentul românului era înregistrată pe contorul celuilalt apartament.

Miercuri, 16 februarie, bărbatul a fost prezentat în fața judecătorului, acesta și-a recunoscut fapta și și-a justificat fapta spunând că nu are bani să plătească facturile și că starea lui de sărăcie temporară l-ar fi forțat, în consecință, să recurgă la soluții extreme.

Acesta a fost supus măsurii obligatorii de a semna de trei ori pe săptămână, la cererea avocatului său, pentru executarea de muncă în folosul public și de plata unei despăgubiri pentru un prejudiciu estimat la 250 de euro.

Rotalianul