Ritmul forajelor geotehnice pe traseul viitoarei autostrăzi Pașcani-Suceava-Siret continuă să fie nesatisfăcător

foraje

Proiectele din Moldova și Bucovina au fost prezentate punct cu punct de echipa tehnică a CNAIR, coordonată de Directorul General, Cristian Pistol, într-o ședință la care au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai societății civile, și ai prestatorilor care au contracte cu compania pentru realizarea proiectelor din această zonă a țării, dar și cu membri ai Parlamentului.

Autostrada Pașcani – Suceava

Contract pentru elaborarea SF+PT în derulare.

Lungime: 61,86 km

Valoare contract: 11.72 milioane lei, fără T.V.A. 

Data de începere: octombrie.2020

Sunt în derulare activitățile pentru obținerea Avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

Simultan se desfășoară procedura pentru obținerea Acordului de Mediu.

Investigațiile geotehnice au fost demarcate în luna septembrie 2021, dar au fost sistate în perioada 20.12.2021-05.01.2022.

Până în prezent au fost realizați aproximativ 2.405 m din totalul de 9.256 m.

Ritmul este nesatisfăcător pentru că Prestatorul nu reușește să mobilizeze în teren numărul de utilaje asumate în cadrul ofertei depuse.

Au fost instituite mecanismele contractuale, iar în prezent, Prestatorul acumulează penalități de întârziere în cuantum de 0.001 % din valoarea de contract / zi de întârziere.

La ora actuală sunt mobilizate în teren doar 4 din cele 5 instalații de forat declarate în oferta tehnică.

CNAIR monitorizeaza și verifică în permanență stadiul realizării investigațiilor geotehnice, prin personalul CNAIR Central, al Directiei Regionale de Drumuri și Poduri Iași și al Secției de Drumuri Naționale Suceava, mobilizat în teren

Autostrada/Drum Expres Suceava – Siret

Contract pentru elaborare SF+PT în derulare.

Lungime:  56,17 km

Valoare contract: 10.09 milioane lei fără T.V.A. 

Data de începere: octombrie 2020

Sunt în derulare activitățile pentru obținerea Avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

A fost demarată procedura de obținere a Acordului de Mediu.

Investigațiile geotehnice au fost demarcate în luna august 2021.

În data de 20.12.2021, Prestatorul a informat Beneficiarul că începând cu 16.12.2021 instalația mobilizată pe Suceava-Siret a fost relocată pe Pașcani-Suceava.

Până în prezent au fost realizați aproximativ 1.040 metri liniari de foraj din totalul de 8.164 m necesari.

Ritmul este nesatisfăcător din cauză că prestatorul întâmpină dificultăți cu privire la mobilizarea în teren a numărului de utilaje asumate în cadrul ofertei depuse.

Au fost aplicate mecanismele contractuale, iar în prezent, Prestatorul acumulează penalități de întârziere în cuantum de 0.001 % din valoarea de contract / zi de întârziere.

În prezent, nu este mobilizată nicio instalație de foraj în teren, din cele 5 instalații declarate în cadrul ofertei tehnice.

CNAIR monitorizează și verifică în permanență stadiul verificării realizării investigațiilor geotehnice, prin mobilizarea în teren a personalului din cadrul CNAIR Central, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași și prin Secția de Drumuri Naționale Suceava.