Lucrările de modernizare a Drumului Județean Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca avansează într-un ritm ridicat

Lucrările de modernizare a Drumului Județean Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca avansează într-un ritm ridicat. Constructorul a realizat lărgirile pe întreaga lungime a drumului, a finalizat balastarea pe primii 4 kilometri și a lucrat la poduri și podețe.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, Cătălin Gheorghian, au efectuat o vizită în șantierul de pe DJ293A pentru a inspecta stadiul lucrărilor.

Modernizarea drumurilor de piatră din județ a fost unul dintre angajamentele pe care le-am luat, iar ceea ce am promis se materializează astăzi. Acest drum va asigura confortul locuitorilor din zonă, va scurta distanța dintre Coțușca și Darabani cu aproximativ 10 kilometri și va aduce noi oportunități de dezvoltare”, a declarat Doina Federovici.

Stadiul fizic al lucrărilor a depășit pragul de 15%, iar potrivit constructorului și dirigintelui de șantier, în această săptămână se va începe așternerea stratului de 15 centimetri de piatră spartă pe primii patru kilometri, în paralel cu continuarea balastării pe sectorul Viișoara Mică – Viișoara.

Potrivit devizului general actualizat după încheierea contractului de achiziție a lucrărilor de execuție, valoarea proiectului de modernizare a DJ293A este de aproximativ 20 de milioane de lei, din care partea de cofinanțare care revine Consiliului Județean este de aproximativ 200 de mii de lei, diferința fiind asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. În cadrul acestui program, Consiliul Județean va mai moderniza alte patru sectoare de drum județean:

  • DJ 294A, Avrămeni – Panaitoaia – D. Cantemir – DN 24C (7,8 kilometri)
  • DJ 294B, Ștefănești – Murguța – Dobârceni (10,6 kilometri)
  • DJ 291K, Lozna (DJ291B) – Călinești – DN 29C – Talpa (7,22 kilometri)
  • DJ 291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 kilometri)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *