Ritm crescut de vaccinare la Maternitatea „Elena Doamna”

248496185_360693662496520_5550615285307029045_n

O persoană este imunizată la fiecare 5 minute la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna”.

Este îmbucurător faptul că populația a început să conștientizeze importanța imunizării împotriva virusul SARS CoV-2. Am constatat, de la debutul lunii octombrie, o fecvență crescută a prezentării la vaccinare, iar o altă veste bună este faptul că jumătate dintre cei care se adresează unității noastre sunt la prima doză de vaccin anti Covid 19. În ritmul acesta, numărul celor imunizați l-ar putea depăși luna aceasta pe cel de la debutul campaniei. O altă veste bună este legată de faptul că avem și mai multe femei însărcinate care aleg să se vaccineze, acest lucru fiind datorat și unei campanii mai bune de mediatizare a beneficiilor vaccinului împotriva virusul SARS CoV-2 și apelului ferm făcut de Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România. În cadrul centrului de la spitalul nostru, cei veniți să se vaccineze beneficiază nu doar de cele mai bune condiții legate de confort, ci, mai ales, în situația în care ar apărea reacții după imunizare, ceea ce nu s-a întămplat până acum, au parte de intervenția promptă a personalului nostru medical. Ne dorim ca ritmul de vaccinare să crească pentru ca tot acest efort să aducă în final rezultatul pe care cu toții ni-l dorim, ieșirea din această situație de pandemie și revenirea la o viață normală.”, a transmis dr. Gabriel Martinescu, managerul Spitalului de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna”.

Unitatea medicală este singura din Iași cu centru permanent de vaccinare. Programul este zilnic, între orele 8.00-20.00.