Rică Răducanu, mărturie incredibilă despre relația extraordinară cu Pele la Cupa Mondială din 1970

kcazujs6jrn41

Pele a decedat la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento. Puțini știu despre relația Rică Răducanu – Pele.

Considerat de mulţi cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Pele, singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares, s-a născut la 23 octombrie 1940.

Rică Răducanu, fostul mare portar al Rapidului și al echipei naționale, a povestit despre meciul din 1970 de la Cupa Mondială din Mexic, Brazilia-România, scor 3-2.

Tricolorul nostru se știa cu Pele din 1969, când naționala noastră a întreprins un turneu în Brazilia și a jucat pe Maracana.

Rică Răducanu, mărturie incredibilă despre relația extraordinară cu Pele la Cupa Mondială din 1970! „Fugea Lucescu după el, om la om, să-i ia tricoul. El mă striga: Ricardo! Așa îmi zicea”

„Pele venea cu unii după el, nu făcea poze. Cu mine a făcut. Pe mine m-a băgat la 0-2 în 1970.

M-a văzut Pele că am intrat, am bătut palma cu el la 16 metri. Am respins din lateral, el a venit din șpagat și mi-a dat gol. A fost 2-3 cu Brazilia, rezultat mare.

Fugea Lucescu după el, om la om, să-i ia tricoul. Pele striga Ricardo! Așa îmi zicea. Veneau ziariștii după mine că mi-a dat Pele gol. Le-am zis că l-am lăsat să dea gol să să ia titlul mondial. Auzi tupeu la mine”, a declarat Rică Răducanu pentru ProSport.

Pele a fost cel care a marcat golul 100 al Braziliei la CM, în finala cu Italia, scor 4-1. A fost o lovitură cu capul. “A fost un sentiment special să înscriu cu capul. Tatăl meu a marcat cândva cinci goluri cu capul la un meci, un record pe care nu l-am putut doborî”, spunea Pele. Era al 12-lea său gol în 14 meciuri disputate la Cupa Mondială.

Pele s-a născut la 23 octombrie 1940, la Tres Coracoes, fiind fiul unui fotbalist, Dondinho, şi al lui Celeste Arantes.

A fost numit după inventatorul American Thomas Edison. Părinţii au decis să renunţe la litera “i” din Edison şi să îl numescă Edson, dar pe certificatul de naştere s-a făcut o greşeală, astfel că în multe documentele numele său apare ca fiind “Edison”. Pele a început să i se spună în timpul şcolii, după numele fotbalistului său preferat, Bile, de la Vasco da Gama.