Rezultatele exit-poll, mult asteptate de politicienii ieșeni

vot

Politicienii ieseni au asteptat cu emotie rezultatele alegerilor europarlamentare. Aseara, la ora 21:00 atat liderii PSD, cat si PNL Iasi au avut reactii la cald, dupa primele exit-polluri.

Liderii PSD au fost dezamagiti de scorul obtinut, insa faptul ca Tudor Ciuhodaru Si Dragos Benea au fost alesi, ii consoleaza.

„Iasiul este castigat, avem un europarlamentar de Iasi, un deputat care va duce proiectele de dezvoltare ale Iasiului, ale Moldovei, in PArlamentul European. Este un scor foarte bun, noi suntem castigatori. Am castigat, noi PSD Iasi am castigat un europarlamentar.”, a declarat Maricel Popa, presedintel PSD Iasi.

„Pentru mine este cel mai important ca oamenii sa fie pusi pe primul loc. Dincolo de culorile politice eu vin din medicina de urgenta pe care o practic si in aceste momente, in aceasta perioada. Cred ca cel mai important este sa gasim solutiile sanatoase pentru noi toti. A fost o etapa este o etapa, au fost alesi europarlamentarii s-a vorbit putin despre ceea c ear trebui sa faca ei la Bruxelles, dare u va spun ce nu o sa fac acolo. Nu voi vota niciodata impotriva intereselor Romaniei.”, a adaugat Tudor Ciuhodaru, deputat PSD.

Liderii PNL, in schimb, au fost bucurosi de rezultat.

„Ca si pana acum si eu si toti colegii mei liberali vom ramane ancorati in viata judetului, cel mai mare judet din tara si evident din mijlocul comunitatii vom duce si vom promova proiectele la Bucuresti. As vrea de asemenea sa ii felicit pe iesenii care au dat un vot de blam guvernarii Social Democrate , atat din municipiul Iasi, cat si din judetul Iasi, pentru ca cei trei ani de zile in care nu au facut absolut nimic pentru municpiu si pentru judetul nostru au fost evident penalizati la vot.”, a declarat Costel Alexe, presedinte PNL Iasi.