Rezultate spectaculoase la Universitatea de Arte din Iași

arte

Admiterea la Universitatea de Arte din Iași a fost un real succes, studenții arătându-se încântați de programul educațional. Ca în fiecare an, concurența a fost mare la toate specializările, dar au rămas locuri libere și pentru a doua sesiune care va avea loc în toamnă. 

De asemenea, viitorii studenți vor avea ocazia să cunoască profesorii și colegii și asta pentru ca s-a decis ca anul universitar să înceapă fizic cu toți studenții în săli. 

Muzica, teatru sau arte vizuale, toate domeniile s-au regăsit printre dorințele absolvenților. Locurile bugetate au fost luate cu asalt, iar profesorii sunt de părere că pandemia a influențat viitorii studenți să aleagă arta. 

Cea mai mare medie de admitere de la Facultatea de Arte Vizuale și Design a fost 9,89,  iar concurenta cea mai strânsă a fost la Grafică.

Facultatea de Teatru a înregistrat cea mai mare medie la admitere a unui absolvent care a obținut în urma probelor 9,83. Medii foarte mari obținute au fost și la Facultatea de de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice.

Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, prorector UNAGE Iași: „Oamenii, după necesitățile imediate, au făcut apel la artă sub toate formele. Filme. Arte vizuale și Muzică și ca atare interesul pentru arta a rămas constant. Ba chiar în anumită măsură, am putea spune că a crescut, deci am avut o participare foarte bună. Foarte frumoasă. 

Concurența, ca în fiecare an, la Arte Vizuale spre exemplu, candidații s-au orientat către anumite specializări  care sunt știu eu, foarte populare. Foto-video, design, pictură. Am avut candidați și am ocupat toate locurile bugetate la toate specializările”.

Profesorii sunt mulțumiți de pregătirea absolvenților și pentru celelalte probe pe lângă sesiunea de dosare. 

Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, prorector UNAGE Iași: „Cred ca se vor ocupa cele câteva locuri lăsate disponibile, dar ele au fost după cum vă spuneam, acoperite. Cu siguranță, în baza redistribuirii candidaților, pentru că știm  că există această opțiune foarte bună a candidaților de aș alege facultatea sau profilul și de aceea sunt într-o dinamică a schimbărilor alegerilor”.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași va avea loc în luna septembrie când vor fi scoase la concurs alte locuri, pentru a oferi o nouă șansă celor care nu au reușit să se înscrie în iulie.