Rezultate finale la Pascani. 9 cadre medicale infectate cu Covid

Sharing is caring!

Cu privire la ancheta epidemiologică demarată la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani pe data de 20 aprilie 2020, DSP Iasi anunta că s-au finalizat cele 16 teste ale personalului medical, care erau în lucru la sfârşitul săptămânii trecute.

Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că două cadre medicale, o asistentă medicală şi o infirmieră, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, în total, sunt confirmate pozitiv 9 cadre medicale: un medic, 3 asistente medicale şi 5 infirmiere.

Reamintim că, în urma confirmarii cu COVID-19 pe data de 20 aprilie 2020 a unui medic care îşi desfasoară activitatea în această secţie, au fost efectuate 52 de recoltări de la personalul sanitar şi 48 de recoltări de la pacienţii internaţi la Secţia de Îngrijiri Paliative.

Pe langă cei 10 bolnavi confirmaţi cu COVID-19, transferaţi săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute a mai fost confirmat un caz pozitiv în rândul pacienţilor din această secţie.

Testarea a fost facută în urma apariţiei unor simptome uşoare la 2 pacienţi, iar recoltarea a evidenţiat un singur rezultat pozitiv. De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, trei membri din familia unei infirmere (depistată pozitiv) de la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani, au fost confirmaţi pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus.

shares