Rezultate de exceptie pentru elevii ieseni Daniel Hanganu si Andrei Moga la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est

Elevii Daniel Nicolae Hanganu de la Colegiul Național Iași și Andrei Moga de la Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași au participat, în perioada 28 iunie – 4 iulie 2024, la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est, desfășurată la Belgrad și Kopaonik, Serbia. România a fost reprezentată la această olimpiadă de o echipă formată din 8 elevi (4 seniori și 4 juniori), care au concurat alături de alți tineri, foarte bine pregătiți, pasionați de geografie, de realitățile și dinamica lumii în care trăim.

Elevii ieșeni se întorc mâine la Iași cu două medalii extrem de valoroase, Daniel Nicolae Hanganu, îndrumat de d-na profesor Cornelia Fiscutean, medalie de AUR și Andrei Moga, îndrumat de d-nul profesor Bogdan Dumitrașcu, medalie de ARGINT.

Competiția a testat, în mai multe și solicitante probe, deopotrivă competențele teoretice și practice ale tinerilor geografi din peste zece țări sud-est europene, participarea elevilor presupunând o îndelungată pregătire de specialitate, sub supravegherea atentă a profesorilor coordonatori, corelată cu deprinderi și cunoștințe din diferite alte domenii ale Științelor Pământului. Rezultatul obținut de elevii ieșeni este o recompensă a pregătirii intense, de-a lungul multor ani, și reconfirmă nivelul ridicat al școlii ieșene de geografie.

Lotul României a fost coordonat la Belgrad de doamna profesor Cornelia Fiscutean de la Colegiul Național Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *