Rezerva speciala pentru mamele care nasc pe cale naturala

elena domana

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Teofan, a oficiat ieri slujba de sfintire a unei rezerve special amenajate la Maternitatea ‘Elena Doamna’, cu fonduri de la Arhiepiscopia Iasilor, pentru femeile care nasc natural.

Rezerva ‘Sfânta Emilia’ a fost amenajată într-un spaţiu nefolosit din incinta Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie ‘Elena Doamna’. Pentru încurajarea femeilor să nască pe cale naturală, Arhiepiscopia Iaşilor a investit 90.000 de lei în lucrările de amenajare şi dotare a acestui spaţiu.

Gabriel Martinescu, manager Maternitatea Elena Doamna Iași: „Este vorba de o rezervă amenajată și dotată cu sprijin din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Este o rezervă pe care noi o punemla dispoziție tuturor pacientelor noastre”.

Arhiepiscopia Iaşilor şi Spitalul ‘Elena Doamna’ nu se află la prima colaborare strategică realizată în beneficiul pacientelor. Din anul 2018 au desfăşurat împreună următoarele activităţi: achiziţia de gaz ilariant pentru naşterile naturale, organizarea unui cabinet de consiliere pentru mame şi a unui colţ al tăticilor care aşteaptă să îşi vadă pentru prima oară copiii.

Gabriel Martinescu, manager Maternitatea Elena Doamna Iași: „A fost o investiție consistentă, de aproximativ 100 de mii de ron primită din partea Episcopiei Iașilor. Vorbim de o investiție care s-a făcut anul trecut și această investiție, mai departe de aspectul util, practic denotă și o bună colaborare între Mitropolia Moldovei și Bucovinei și sprijinul pe care îl acordă sistemului de sănătate public. Toate pacientele Spitalului Elena Doamna pot fi beneficiarele acelui spațiu de cazare. Noi deja am avut câteva paciente care au fost primite în acel spațiu și evident au fost”.