Rezervă modernă, dotată la cele mai înalte standarde, pentru viitoarele mămici la Spitalul „Elena Doamna” din Iași

Elena Doamna

Rezervă modernă, dotată la cele mai înalte standarde, pentru viitoarele mămici care vor aduce pe lume prunci la Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași.

Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, a susținut amenajarea și dotarea unei rezerve pentru nașterile naturale, în cadrul Maternității „Elena Doamna”.

Astăzi a avut loc inaugurarea și sfințirea noului spațiu modernizat, moment la care a luat parte Înalt Prea Sfințitul Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, alături de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, și Marius Dangă, vicepreședinte al CJ Iași. Rezerva poartă numele Sfintei Emilia, mama Sfântului Vasile cel Mare, și este formată dintr-un salon principal, dotat cu două paturi medicale electrice pentru mame, două paturi pentru nou-născuți, grup sanitar, vestiar și o cameră dedicată taților. Amenajarea Rezervei Sfânta Emilia urmărește două obiective majore: transformarea unui spațiu adminitrativ într-o zonă baby –friendly dedicată îngrijirii medicale post-partum și încurajarea mamelor să nască natural. Investiția s-a ridicat la 100 de mii de lei.

Arhiepiscopia Iașilor și Spitalul Elena Doamna au început o colaborare în beneficiul pacientelor încă din anul 2018, când reprezentanții Bisericii s-au implicat în achiziția de gaz ilariant pentru nașterile naturale, în organizarea unui cabinet de consiliere pentru mame și a unui colț al tăticilor care așteaptă să își vadă pentru prima oară copiii.