Rezerva de apa s-a refacut. Coeficientul de umplere a lacurilor de acumulare a ajuns la 75 la suta

lacuri

In principalele 40 de lacuri și de stocare a rezervelor de apă, cei de la Apele Romane au optimizat modul de utilizare a resursei de apă din punct de vedere cantitativ. Acum s-a ajuns la un coeficient de umplere a lacurilor de acumulare la 75 la suta.

Necesarul de apă este asigurat pentru toți beneficiarii (alimentare cu apă, producere de energie electrică etc.) pe baza programului de exploatare a lacurilor de acumulare.

Acesta este reactualizat lunar și avizat de către specialiștii de la Administrația Națională „Apele Române” împreună cu reprezentanți ai autorităților publice centrale din domeniul apelor, ai principalilor deținători de obiective hidrotehnice și beneficiari de apă brută și se aprobă de către autoritatea publică centrală din domeniul apelor, respectiv de Ministerul Mediului – România.

Programul este realizat în funcție de estimările debitelor medii afluente în principalele lacuri și pe baza prognozelor hidro-meteorologice emise de Administratia Nationala de Meteorologie RA și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.