Revolta primarilor PSD si USR din judetul Iasi pe Guvernul Citu

florin-citu-deficit-bugetar

Primarii din PSD si USR se revolta pentru modul discriminatoriu in care Guvernul Citu a impartit miliardul de lei din fondul de rezerva pentru proiectele locale. Judetele cu lideri PNL care l-au sustinut pe Florin Citu la alegerile interne au primit sume consistente de bani. In schimb, cei care l-au sustinut pe Ludovic Orban plus primariile conduse de social democrati si cei din USR s-au ales cu bani putini sau chiar deloc. Asa cum v-am anuntat ieri, judetul Iasi a primit 20,5 milioane de lei, cei mai multi bani fiind directionati catre primariile conduse de liberali.

PSD acuza Guvernul Citu ca a directionat peste 70 la suta din bani catre primariile PNL si doar 15 la suta catre cele cu primari PSD. USR nu a primit nimic. Comuna Ciurea, cu primar PSD a primit 50.000 lei. La o populatie de circa 15 mii locuitori ar fi o medie de 2,7 lei alocat de Guvern pe cap de locuitor. Aceeasi suma infima va reveni si comunei Tiganasi. 

Iulian Chirila – primar comuna Tiganasi:Un singur lucru mă gândesc acuma să-i spun domnului premier că în comuna Țigănași din județul Iași sunt locuitori care au votat cu PNL-ul, sunt PNL-iști. Întrebare, care este vina locuitorilor comunei Țăgănași, că au un primar PSD-ist? Toate comunele PNL-iste au primit 300 de mii. Toate comunele PSD, 50 de mii. La Țigănași, cei 50 de mii primiți nu-mi ajung nici pentru persoanele cu handicap, mi-ar fi trebuit undeva la 80.000. să plătesc persoanele cu handicap”.

Cei de la PSD il acuza pe Florin Citu de discriminare.

Nici un Guvern nu a reușit sau nu a îndrăznit să facă așa ceva, să împartă între PNL și PSD sau alte formațiuni politice, populația. După ce a făcut acum, doar discriminare, discriminări politice și din păcate toți ceilalți care sunt membri PSD sau primari PSD nu ar trebui să mai meargă pe asfalt, numai cei de la PNL. La Răducăneni, a dat pentru fiecare locuitor 2 Eugenii. Atât a dat Guvernul la ora actuală. În alte localități PSD-iste marea majoritate, a dat un pachet de biscuiți pe locuitor. Asta e rectificara bugetară„, a spus senatorul Maricel Popa.

Cei de la USR nu vor primi nimic, dupa ce au decis sa iasa de la guvernare. Primarul de la Movileni, Dan Hodoroaba s-a asteptat la aceasta razbunare a Guvernului Citu.

Dan Hodoroaba – primar Movileni:Eu am rămas foarte surprins, pentru că doar primarii PNL și cei PSD au primit. Eu fiind primar USR PLUS nu am primit nici măcar un leuț. Atât eu cît și colegul de la Rediu, de la Mircești, nu am primit nimic. Acesta este Guvernul Cîțu. Noi, în județul Iași suntem 3 primari, nici unul dintre noi nu a primit un șfanț. Sunt foarte dezgustat și foarte dezamăgit de lucrul acesta, pentru că indiferent de culoarea politică, cu toții avem nevoie de acei bani. Nu știu ce vom putea face, deja am luat legătura cu colegii noștri parlamentari să vedem, vom încerca, probabil vom face un protest ceva, nu știu. Momentan nu știu ce se va întâmpla, dar deja am luat legătura cu ei și ne gândim„.

Iasul a primit mai puțini bani decât județe precum Harghita, Covasna sau Sălaj. Suceava condusa de Gheorghe Flutur a obtinut 46 milioane de lei, in timp ce Constanța a primit o sumă tripla fata de Iasi.