Revolta pe Esplanada Oancea. Cetatenii se opun constructiei a 3 blocuri

Mutările PNL înainte de alegeri

Sharing is caring!

Peste 50 de persoane s-au adunat ieri pe Esplanada Oancea din cartierul iesean Tatarasi pentru a-si exprima revolta fata de construirea a trei blocuri de locuinte pe un fost spatiu verde.Acestia contesta si autorizatiile de construire date de municipalitate pentru ridicarea respectivelor cladiri. La manifestatie a participat si deputatul PNL, Marius Bodea.

Deputatul PNL Marius Bodea, prezent la protest, a explicat ca prin constructia imobilelor pe cele doua spatii verzi, va fi afectata calitatea vietii locatarilor, zona devenind super aglomerata.

“Au modificat adresa stradala, pentru ca acest bloc sa fie edificat intr-o zona de ses, cu cheltuieli mai putine. Noi ne aflam la o adresa care, in documente este Han Tatar, iar in autorizatia de constructive figureaza Oancea 20. La fata locului, noi toti am constatat cum un fals grosolan duce la distrugerea vietii si calitatii vietii.”, sustine deputatul PNL Marius Bodea.

La protest, deputatul Marius Bodea a precizat ca a trimis o adresa catre prefect, care poate ataca in instant autorizatia de constructie: “Am sesizat, deja, Institutia Publica a judetului Iasi, documentatia trimisa este una edificatoare, a fost lucrata cu specialist atit in urbanism, cat si in domeniul juridic, noi vom sustine, pana la capat, si am cerut anularea autorizatiei de constructii. Institutia Prefectului este singura care are abilitatea de a ataca in instant aceasta autorizatie de constructie si inaintarea ordinului in justitie si sa suspende autorizatia pentru a limita efectele nefaste pe mai tarziu.”

Reprezentantul constructorului, Sandu Manuel, a spus ca autorizatia de constructie a fost obtinuta legal si ca exista solutii pentru ridicarea imobilelor, respectiv 200 de piloni pe care vor fi ridicate blocurile. Primaria municipiului Iasi a reactionat printr-un comunicat de presa: “Planul Urbanistic Zonal pentru stradaOancea nr.20 a fostaprobat de catreConsiliul Local Iasi, in conditiilesi cu respectareatuturorprevederilorlegale.EsplanadaOanceasispatiileverzi nu suntafectate, asa cum rezulta din documentatiadepusa la dosarsi din avizeleobtinute de la toateinstitutiileabilitate, institutii care nu se afla in subrdineasau in coordonareaPrimarieiMunicipiului Iasi. PrimarulMunicipiului Iasi a cerut in mod expres, prinAutorizatia de Construire, obligatiarealizariilocurilor de parcare, extinderiispatiuluiverde, realizarii de aleipietonalesiacces auto.”

Protestat de ieri a avut parte si de un incident. Unbarbati-a stropit cu apapeceiprezentifiindacuzat ca a fosttrimis cu intentia de a inflamaspiritele. De altfel, clinciurileverbaleintreacestasioamenii care se opunproiectului au fost la ordineazilei. O patrula de politie a intervenitsi a calmatsituatia.

shares