Revolta pe autoritati dupa moartea asistentei Lenuta Buta. Femeia a murit din cauza leziunilor pulmonare.

Sharing is caring!

Colegii asistentei medicale de 46 ani decedata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au pastrat astazi un minut de reculegere in memoria Lenutei Buta. Sirenele ambulantelor au vuit la orele amiezii in timp ce cadrele medicale au purtat fotografia cu chipul colegei lor. Se cere dreptate din partea autoritatilor, care au considerat ieri ca asistenta nu a murit din cauza Covid, ultimele doua teste fiind negative.

Desi oficial nu mai era infectata de Covid, Lenuta Buta a decedat din cauza leziunilor pulmonare suferite, in urma expunerii prelungite la virus. Asistenta de pe sectia de Infectioase a Spitalului Judetean Botosani ingrijea pacienti bolnavi de Covid si in ciuda tratamentului de la Iasi, virusul i-a distrus tesutul pulmonar fiindu-I afectat si cordul.

Chiar daca a fost testata negativ si scapase oficial de virus, Lenuta Buta era dependenta de oxigen si nu putea sa respire fara aparate. Din aceasta cauza, botosaneanca si-a petrecut ultimele doua saptamani de viata la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

Colegii acesteia cer dreptate de la autoritati fiind iritati de anuntul facut ieri de Grupul de Comunicare Strategica, ce precizeaza ca asistenta nu a murit din cauza Covid.

Daniel Bulboaca – presedinte Solidaritatea Sanitara:Noi avem obligatia morala sa-i facem dreptate colegei noastre, vom face toate demersurile pentru a modifica reclasificarea cauzei decesului. Asa cum este pe certificatul constatator, Covid 19 este una dintre cauzele decesului. Nici nu a avut perioada completa din momentul in care ea a avut ultimul test negativ, pana la vindecarea bolii asa cum este in definitia de caz. Nu stiu cum au gandit autoritatile, suntem cel putin revoltati, doar in ipoteza in care incearca sa nu plateasca drepturile de urmas baiatului colegei decedate. Alta explicatie logica nu vad”. 

Asistenta Lenuta Buta a fost inmormantata in comuna Calinesti. Sotul acesteia se afla in continuare internat in spital.

shares