Revolta in sistem dupa ce un luptator SAS este internat cu forta la psihiatrie

paul feroiu

Politistii sar in sprijinul colegului lor Paul Feroiu, luptator SAS din cadrul IPJ Gorj, declarat anul trecut inapt din punct de vedere psihologic. Acesta a fost desemnat anul trecut sa se ocupe cu pregatirea fizica si tehnico tactica a tuturor salariatilor din IPJ Gorj. Barbatul sustine ca unii sefi nu s-au conformat iar politistul a cerut masuri. In schimb, Paul Feroiu a fost retras din comisia pentru pregatire fizica iar la scurt timp a fost declarat inapt in urma evaluarii psihologice.

De atunci, luptatorul SAS incearca sa dovedeasca incorectitudinea avizului psihologic cerand chiar reevaluarea la o alta comisie. Raportul a fost contestat si in instanta dar cererea i-a fost respinsa. Comisia psihologica a cerut ca politistul sa fie internat la Spitalul Gerota, la psihiatrie sustinand ca nu mai este apt pentru munca de politist.

Presedintele executiv al Sindicatului National al Politistilor din Romania ii cere demisia ministrului Lucian Bode. „Internare “la pat” în Secția Psihiatrie, forțată, a unui coleg care a îndrăznit să vorbească despre nemerniciile sistemului. Și despre nemernicii din sistem, adaug eu.Iată noile mijloace moderne de băgare a pumnului în gură în Ministerul Afacerilor Interne! Concluzie: dacă îndrăznești să te iei de guler cu EI și nu mai au nicio variantă de a te aduce la tăcere, te internează la psihiatrie. Asta chiar întrece orice limită a locotenenților ghidați de somnorosul Bode, cu respectarea principiilor “Cosa Nostra”, ne scârbește irevocabil, ne întoarce în timp spre vremurile lui Ghe. Gheorghiu Dej. Și îmi manifest public sentimentul de revoltă împotriva oricărei tentative de îngropare a democrației și a liberei exprimări garantate de Constituția României”, a mentionat Bogdan Banica.

Foto: Adevarul