Revelion în siguranță

Sharing is caring!

Peste 800 de poliţişti, suplimentar față de dispozitivul curent, vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, 854 de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 605 sunt poliţişti de ordine publică, 145 poliţişti sunt de la rutieră, iar 104 sunt de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, luptători de intervenţie rapidă, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase și de la alte structuri.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula în  staţii şi triaje de caleferată și în Aerogara internaţională Iași.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la nivelul județului Iași, la care sunt aşteptate să participe mii de persoane.

De asemenea, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale, județene pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Poliția Română recomandă tuturor cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

shares