Reusite si perspective social democratice in educatie

Ce fac pentru Iași aleșii PSD?

Sharing is caring!

Educatia ramane reperul esential in evaluarea unei societati si a modelarii fiintei umane. Deputatul, Camelia Gavrila a prezentat astazi demersurile urmarite prin programul de guvernare al Partidului Social Democrat, privind educatia.

“Acest eveniment vine intr-o succesiune de dezbateri pe care le-am initiat inca din momentul in care s-a constituit si la nivelul judetului Iasi un departament destinat educatiei nationale, la nivel national stiti ca il coordonez acest departamanet, iar la nivelul judetului de asemenea. A fost de fapt un cadru in care s-au adunat specialisti, experti, profesionisti din educatie, fie ca sunt  practicieni, fie ca sunt teoreticienti, la granite dintre politic si nonpolitic, pentru ca vorbim de politici educationale, de demersuri parlamentare, de initiative legislative, de un program de guvernare, dar avem nevoie si de pulsul si opiniile specialistilor, manageri, profesori, consilieri, mediul academic. ” a declarat prof.dr. Camelia Gavrila, coordonator Departamentul pentru Educatie Nationala PSD.

Masurile urmarite intre 2016-2019 au fost centrate pe consolidarea scolii ca parte componenta si esentiala a societatii.

“Analizam cei 3 ani care s-au consumat de guvernare social democrata, in care au fost cateva modificari semnificative legate de destinul educatiei, de calitatea mediului scolar, a infrastructurii, de motivarea si sustinerea cadrelor didactice, chestiuni legate de arhitectura curiculara, planuri de invatamant, manuale, programe, aspecte legate de studenti si invatamantul universitar, de claitatea programelor de studii, de internationalizarea demersurilor universitatilor in asa fel incat acestea sa fie atractive pentru cat mai multi. ” a adaugat prof.dr. Camelia Gavrila, coordonator Departamentul pentru Educatie Nationala PSD.

Modelul educational promovat de scoala romaneasca, in ipostaza ei universitara sau preuniversitara, a vizat experiente de cunoastere si formare a competentelor de studiu antreprenoriale, practice-aplicative si interculturale.

shares