Reuniunea Anuală a Oftalmologilor la Iași

Aflată la cea de a 58-editie, Reuniunea Anuală a Oftalmologilor vine cu o serie de noutăți, în acest an, la Iași. În acest an, evenimentul a avut o conotaţie specială datorită organizării în format fizic după perioada pandemică.

Manifestarea ştiinţifică este tradiţională, dar şi modernă prin subiectele abordate, prin modalităţile de prezentare, caracterul interactiv şi participarea largă inclusiv internaţională. Participanții au fost martorii unei expoziţii consistente de medicamente, instrumente şi aparatură oftalmologică. Multitudinea de lucrări prezentate în cadrul congresului, conferă participanților un spațiu prietenos și familial.

„În primul rând, este surpriza că suntem împreună, că ne putem îmbrățișa și ne putem săruta pe obraz și că suntem aici la Palatul Culturii, unde este splendid. Este surpriza că am reușit să facem fizic total această manifestare. Apoi, veți vedea că îi vom premia pe cei care vin pe deoparte ca și invitați, dar mâine când vom mai avea și o întâlnire, atunci vor primi și cei care au prezentat lucrări, respectiv lectorii care au fost invitați și care au participat cu mult drag. Sunt fericită că absolut toți rectorii pe care i-am solicitat, au acceptat, chiar dacă unii dintre ei au intrat numai online, dar din motive foarte motivate, cu absențe motivate”, a declarat Camelia Bogdănici, președinte RAO 2022.

În cadrul evenimentului va fi marcată și cea de-a 15-a ediție a reuniunii asistenților medicali din acest domeniu. Aceștia au asistat la diferite prezentări cu teme de actualitate.

„Este și un eveniment de suflet pentru noi. Când am venit prima dată pe această specialitate eram rezidentă în anul 1 și știu de atunci, mi s-a inoculat această dragoste pentru acest congres. În acest moment fac parte din staff-ul clinicii care organizează acest eveniment, încerc să preiau din prerogativele celor care sunt înaintașii mei, de la care am învățat foarte multe. A debutat cu un curs pe care eu consider că a fost de succes. Anul trecut a debutat această reuniune cu o sesiune de cursuri. Cursuri care s-au adresat anul acesta, nu numai rezidenților cât și specialiștilor, primarilor, legat de o serie de cazuri și de situații cu care noi ne confruntăm în practica curentă”, a declarat Nicoleta Anton, medic primar oftalmolog.

Și pentru medicii rezidenți, RAO se dovedește a fi o oportunitate unică pentru a se întâlni cu adevărați specialiștii în domeniul oftalmologiei.

„Pentru un medic rezident este foarte important să participe la un congres în care numărul și calitatea lucrărilor științifice este la un nivel foarte înalt, pentru că ne actualizăm anumite informații și aflăm despre cazurile cu care alți colegi mai mari s-au confruntat, pentru a putea să aplicăm informațiile în practica noastră zilnică”, a explicat Ionela Dumitriu, medic rezident.

Conferința RAO se organizează, ca în fiecare an, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!