Reumatismul, tratat cu băi din plante medicinale la Spitalul de Recuperare

Spital-Recuperare

Cel mai mare spital de profil din Moldova ofera pacientilor sedinte terapeutice, bazate pe flori culese din natura. Dupa tratament, bolnavii sustin ca se simt mai bine, iar durerile de oase le sunt ameliorate. Spitalul de Recuperare din Iasi este singura unitate medicala de stat din tara care face terapie cu flori medicinale.

Anual, peste 1500 de pacienti din toata Moldova beneficiaza de tratamente cu plante medicinale, la Spitalul de Recuperare din Iasi. Afectiunile musculare, osteoarticulare si ale sistemului nervos sunt tinute sub control mult mai usor daca pacientul face terapie prin bai, spun medicii. Radu Vatamanu vine de sase ani la spitalul din Iasi, iar beneficiile bailor in plante medicinale le resimte din plin.

Fiecare sedinta terapeutica dureaza 20 de minute, timp in care pacientul sta intr-o cada plina cu apa. Aromele date de plante medicinale utilizate, cum ar fi menta, sunatoarea, coada soricelului, galbenelele sau busuiocul, ii dau bolnavului o stare de relaxare, cu multiple beneficii pentru trup si minte. Pe zi, in baile teraeutice sunt folosite cel putin 20 de kg de flori medicinale.

Spitalul de Recuperare din Iasi este singura unitate medicala din Moldova unde pot fi facute bai terapeutice pe baza de plante medicinale. Pacientii cu dizabilitati locomotorii sunt primii pe lista celor ce pot beneficia de aceste servicii gratuite.

Anual, spitalul de Recuperare din Iasi trateaza aproximativ 17 mii de pacienti din Moldova, dar si din tara.