Retro Parada Toamnei Iași 2023

Colectionarii de masini si motociclete au venit la sfarsitul saptamanii trecute in centrul orasului pentru a participa la o parada cu totul aparte. Peste 30 de masini de epoca au participat anul acesta la Retro Parada Toamnei si au fost o incantare atat pentru privitori, cat si pentru ceilalti colectionari.

Aceasta motocicleta este singura participanta la parada din acest an. Colectionarul spune ca ea are o istorie in spate si ca a fost fabricata in urma cu 40 de ani. Pentru ca este bine intretinuta si ingrijita, motocileta pare ca a nu fost niciodata folosita.

Sebastian Ionescu, colecționar

Anul acesta o singura participare, cu o singura motocicleta Yamaha care astazi implineste o varsta rezonabila – 40 de ani. Ea este fabricata in septembrie 1983. Este prima motocicleta din lume construita de japonezii de la Yamaha cu un sistem de franare unifite break sistem. Este un sistem care franeaza ambele roti la o simpla apasare a pedalei de picior. Motocicleta, din punct de vedere tehnic este functionala si inscrisa in Retromobil.

Un astfel de autovehicul a aparut in urma cu multi ani intr-un film .

Exista un singur film realizat in care joaca Alin Deloins in care apare o astfel de motocicleta insa nu de culoare rosie, ci beige auriu.

Acest model de masina dateaza din anul 1965 si de atunci a apartinut unui profesor universitar care a decis anul trecut sa se desparta de ea. In tara mai exista doar sase astfel de modele.

Constantin Cuza, colecționar

L-am cumparat anul trecut de la un mostenitor al fostului proprietar, masina a fost cumparata de noua in 1965 si a apartinut aceleiasi familii. Masina a fost foarte bine ingrijita dar in ultimii 15 ani ea a stat intr-un garaj, nepornita, nefolosita. eu am luat-o si am adus-o in stadiul in care o vedeti in ziua de astazi. A fost o munca grea, de doua luni de zile de dimineata pana seara. Am refacut sistemul de frana, cel de alimentare, motor si tablarie. A urmat inmatricularea.

La final, proprietarii masinilor au mers prin centrul orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *