Retețea de canalizare și apă în Miroslava

miroslava-2

Comuna Miroslava va avea o retea completa de apa si canalizare. Autoritatile locale promit ca in maxim doi ani de zile toate satele vor avea canalizare. Lucrarile sunt asigurate prin diferite proiecte de finantare, prin fonduri europene sau de la stat.

Comuna Miroslava va avea in maxim doi ani de zile o retea de canalizare si apa pentru toti locuitorii. Strategia elaborata in anul 2021 de catre Primarie se desfasoara conform graficelor.

Ambianta Dan Niță, primar com.Miroslava: „Am terminat lucrarile de canalizare ale celor trei sate: Cornesti, Proselnici si Dancas. Mai erau cateva lucrari la statiile de pompare dar cred ca s-au finalizat toate lucrarile. Daca urmarim pas cu pas strategia noastra pe care ne-am stabilit-o in anul 2021 a fost ca toate localitatile sa aiba canalizare. Unii se grabesc dar nu se pot face asemenea lucrari pentru ca avem costuri foarte mari”.

Autoritatile spun ca investitiile se realizeaza pas cu pas intrucat implica un buget foarte mare avand in vedere ca unele sate nu au deloc canalizare.

Dan Niță, primar com.Miroslava:„ Noi am prevazut canalizarile astea concomitent unul dupa celalalt. Deci au fost prima data proiectele cu fel si fel de masuri pe Anghel Saligny, dupa pe POIM proiectul de canalizare pe trei localitati: Horpaz, Valea Adanca si o parte din Miroslava cu o parte din Balciu. Urmeaza prin PNRR finalizarea canalizarilor pe toate stradutele din comuna Miroslava. Oamenii din comuna care stau pe la periferia localitatilor sa nu isi faca griji ca intr-un an sau doi maxim vor avea canalizare toate ulitele din comuna Miroslava”.

Proiectul desfășurat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” va însemna efectuarea de lucrări în satele Găureni, Miroslava, Uricani, Valea Adâncă, Valea Ursului și Vorovești.