Rețele de apă și canalizare pentru mai multe comune din Iași

canalizare

ApaVital Iasi a semnat astazi unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a retelelor de canalizare si apa pentru mai multe comune. Astfel, in urma lucrarilor, sistemul de apa si canalizare din localitatile Sinesti si Popesti va fi extins si modernizat. Racordarea comunităților din mediul rural la rețelele de apă și canalizare a durat foarte mult timp. Bugetele primăriilor nu puteau acoperi astfel de investiții motiv pentru care ApaVital prin Consiliul Județean Iași a aplicat pe mai multe linii de finanțare.

Proiectul cu finanțare prin POIM pe care îl derulează ApaVital va însemna realizarea a peste 1.500 de km de rețele de apă și canalizare în 141 de localități.

Unul dintre proiectele foarte mari pe care le avem de infrastructură de apă și canalizare. Sunt peste 190.000 de locuitori care sunt beneficiarii acestor servicii. De la un proiect cu o valoare așa de mare cred că și așteptările sunt pe măsură iar alimentarea cu apă și canalizare este unul din standardele de locuire de la care trebuie să pornim și proiectele pentru care trebuie să avem o aplecare și să le acordăm o atenție deosebită în cadrul programelor guvernamentale”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În urma lucrărilor, care vor dura doi ani, locuitorii din Brăești, Lungani, Bocniţa, Sineşti și Popeşti vor beneficia de conducte noi de aducțiune apă potabilă. În Brăeşti şi Sineşti se vor construi stații de pompare apă potabilă, iar în Popeşti se vor înfiinţa rezervoare şi o nouă staţie de clorinare. În localitățile Popești, Doroșcani si Hărpășești (UAT Popești) se va construi o rețea de alimentare cu apă de peste 11 km și o reţea de canalizare de peste 9 km împreună cu staţii de pompare apă uzată.

Ne dorim foarte mult ca cu ajutorul POIM-ului, cu finanțarea prin Prgramul Național de Investiții Anghel Saligny care și acolo înseamnă pentru județul nostru aproximativ 150 de milioane de euro”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

De asemenea, se va înfiinţa o reţea de canalizare în localitățile Sinești și Storneștişi o rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare în localitățile Popești, Doroșcani si Hărpășești. Valoarea contractului este de peste 74 de milioane de lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.