Rețeaua medicală Emerald își va deschide al doilea centru la Iași, în urma unei investiții de peste 3 milioane de euro

Centrul Medical Emerald

Rețeaua medicală Emerald, parte a grupului Sofmedica, va deschide la finalul acestui an un centru de excelență la Iași. Astfel, pacienții din Moldova vor avea acces la diagnostiv preventiv în afecțiuni cardiovasculare, neurologice și oncologice, transmite Forbes.

Investiția va depăși 3 milioane de euro. Dotarea spațiului, în conformitate cu standardele medicale, a fost făcută de Medcity, o companie specializată în dezvoltarea clădirilor destinate exclusiv activităților medicale.

„Grupul Sofmedica are o legătură aparte cu Iași (…), în primă fază în calitate de furnizor de tehnologie medicală de înaltă clasă și mediator pentru instruire specializată în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu», iar cel mai recent ca promotor al programului de chirurgie minim invazivă la Institutul Regional de Oncologie”, a declarat Georgios Sofianos, CEO al Grupului Sofmedica, citat de Forbes.

Pentru început, echipa de la Iași va fi alcătuită din aproximativ 20 de medici, formați în cadrul Institutului de boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” Iași.

Cu ajutorul telemedicinei, pacienții vor putea apela la specialiști, precum prof. dr. Constantine Strakakis – expert mondial în genetică și boli endocrinologice rare sau prof. dr. Liviu Klein – directorul centrului integrat de îngrijire a pacienților cu Insuficiență cardiacă și șef de secție al centrului de suport circulator mecanic, hipertensiune pulmonară și transplant cardiac din cadrul Universității din California, San Francisco (UCSF).

În 2018, în București a fost inaugurat primul centrul medical Emerald, administrat de către experții în servicii medicale ai Sofmedica.