Rețeaua de stații de încărcare pentru mașini electrice se extinde și la Vaslui

Consiliul Județean Vaslui va depune un proiect pentru obținerea finanțării privind „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice la nivelul județului Vaslui”. Proiectul va fi depus în cadrul unui program lansat în luna octombrie 2021 de Administrația Fondului pentru Mediu privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

„Vom instala opt puncte de încărcare electrică, câte două stații pentru fiecare punct. Este vorba despre stații cu o capacitate mare și din acest punct de vedere sperăm să fim cu un pas înainte de ceea ce se intalează în județ. Aceste puncte le-am luat în calcul ca fiind cele mai bune posibil de a înființa aceste puncte de încărcare electrică”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Finanțarea se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți. Pentru UAT județ suma maximă este de 4.000.000 lei. Suma maximă finanțată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!