Resturile unei drone cu un dispozitiv exploziv atasat au fost gasite intr-un sat din Bulgaria aflat la 35 kilometri de Romania

O dronă de origine necunoscută și, potrivit unor informații neconfirmate, cu un dispozitiv exploziv, a fost găsită pe coasta din Tyulenovo, a anuntat publicatia Novinite. Aceasta a fost găsită din întâmplare aseară târziu. Nu este clar cum a ajuns drona pe țărmul bulgăresc – dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent. De asemenea, nu există nicio informație cu privire la proprietarul dronei. Un semnal a fost trimis la numărul de urgență 112. Zona este izolată.

Bărbatul care a depus sesizarea și a făcut fotografiile dronei, Radoslav Rusev, a explicat pentru Televiziunea Națională că, după aproape 12 ore, nu există nicio anchetă în acest caz.

„Am văzut bomba în sine pe drona care este lipită de ea. Este foarte clar vizibilă în imagini. Semnalul a fost dat la ora 21:40 aseară. Până acum nu a existat niciun răspuns la semnalul meu, cu excepția faptului că drumul spre Golful Tyulenovo este închis”, a declarat Radoslav Rusev.

Primarul comunei Șabla, Marijan Zhechev, a explicat că se așteaptă sosirea unei echipe de la Ministerul Apărării.

„Aseară, în jurul orei 21:30, am primit un telefon care spunea că există un obiect similar adus de valuri. Începând cu ora 22:10 aseară, zona a fost izolată. Acțiunea în acest moment este un ordin de a izola zona pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor care locuiesc în zonă până la sosirea autorităților Ministerului Apărării”, a declarat Zhechev.

Întrebat dacă se cunoaște originea dronei, primarul din Shabla a comentat că „din ceea ce se poate vedea de la distanță, este una dintre cele folosite în războiul din Ucraina”. Drona se află chiar lângă portul de agrement al satului.

„Din fericire, în acest moment bate mult vânt și nici o barcă nu a ieșit încă în larg”, a declarat un locuitor din zonă, Georgi Todorov, unul dintre primii care a văzut drona în această dimineață.

O echipă specializată din cadrul Forțelor Navale va efectua recunoașterea și eliminarea obiectului găsit în Tyulenovo, a anunțat Ministerul Apărării.

O formațiune modulară de eliminare a munițiilor de la Baza navală din Varna a fost activată în această dimineață, în urma unui raport privind găsirea unei părți dintr-o dronă de care era atașat un obiect asemănător cu muniția. Obiectul a fost descoperit noaptea trecută în zona docului pentru ambarcațiuni din Tyulenovo.

Echipa de specialiști formată din cinci militari a plecat la ora 6:10 în această dimineață. La fața locului, echipa specializată va efectua o recunoaștere a obiectului, după care se va lua o decizie cu privire la locul unde va fi eliminat. Militarii acționează după ce au primit o solicitare din partea guvernatorului regional al regiunii Varna și din ordinul șefului apărării.

Foto: Novinite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *