Restricțiile anti-COVID încep să dea roade în județul Botoșani

9poza-covid-002

Timp de două zile consecutiv, numărul botoşănenilor diagnosticaţi cu Covid19 a fost sub 100, iar incidenţa continuă să rămână sub şase la mie în Botoşani. După aproape două săptămâni în care numărul de infectări zilnice a ajuns şi la 135, în ultimele 48 de ore la nivelul judeţului au fost raportate 160 de cazuri în total.

Deşi cifrele sunt enorme comparabil cu luna septembrie, spre exemplu, acum cadrele medicale speră să se fi ajuns la un platou, iar numărul să nu mai crească.

„Nu putem decât să sperăm. Virusul acesta, după cum bine se vede, este foarte imprevizibil, iar evoluţia lui cu greu poate fi prezisă. Cu toate acestea, suntem la două săptămâni deja de la acele măsuri şi sperăm să fi ajuns la un platou. Nu ştiu dacă putem vorbi de o scădere, dar cel puţin să ajungem la un platou şi apoi să urmeze scăderea. Mulţi nu au fost de acord cu măsurile luate la finalul lui octombrie, dar aşa a fost şi în Dorohoi şi acum stagnează la 3 la mie sau chiar sub 3. Deci rezultatele se văd acolo, iar domnul primar chiar a recunoscut că lucrurile sunt mult mai bine acum”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Datele făcute publice de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani arată că rata de incidenţă în municipiul Botoşani, raportată la populaţie, este de 5,80 la mia de locuitori, în scădere faţă de sâmbătă, când incidenţa ajunsese la 5,92 la mia de locuitori.