Restricţii la donarea de sânge în Vrancea. Centrul de Transfuzie Sanguină a anunţat că are stoc excedentar

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea a anunţat că va accepta la donarea de sânge, în această săptămână, numai donatorii fidelizaţi în ultimii trei ani, din cauza stocurilor excedentare de produse sanguine.

„Având în vedere stocul excedentar de produse sanguine comparativ cu nevoile pacienţilor, în săptămâna 1 – 5 aprilie 2024, donatorii fidelizaţi din ultimii trei ani vor fi acceptaţi la donare, iar donatorii iniţiali vor fi amânaţi pentru această săptămână”, se arată într-un anunţ al CTS Vrancea, transmite Agerpres.

Restricţii la donarea de sânge în Vrancea. Centrul de Transfuzie Sanguină a anunţat că are stoc excedentar

Dacă până la finele anului trecut, CTS Vrancea se confrunta permanent cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea stocurilor de sânge din unităţile medicale din judeţ, începând cu 1 ianuarie, când valoare tichetelor pentru donatori a fost majorată de la 67 la 280 de lei, numărul persoanelor dornice să doneze sânge aproape s-a triplat, astfel că reprezentanţii unităţii medicale au trebuit să limiteze numărul zilnic al donatorilor.

Potrivit CTS Vrancea, unitatea se bazează pe circa 4.200 de donatori fidelizaţi de-a lungul timpului.

În primele două luni ale anului s-au prezentat pentru a dona sânge pentru prima oară peste 1.400 de persoane.

Asemenea prezenţe record pentru donare de sânge s-au mai înregistrat la Focşani doar în situaţia unor tragedii naţionale, precum incendiul de la Colectiv sau, mai recent, explozia de la Crevedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *