Restrictii la alimentarea cu apa

Sharing is caring!

În ultima perioadă specialiștii de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad au constatat că nu pot fi asigurate în regim normal de funcţionare volumele de apă.

De aceea s-au aplicat prevederile programelor de restricţii în alimentarea cu apă în caz de secetă, acestea neafectând asigurarea cu apă pentru populație. Astfel, pentru folosinţele piscicole ce au ca sursa de apă – acumularea Hălceni s-a aplicat gradual un program de restricții, urmărindu-se în continuare asigurarea cu prioritate a alimentării cu apă pentru populație, apa fiind distribuită din stația de tratare Vlădeni, județul Iași, aflată în administrarea operatorului de servicii de apă-canal, ApaVital.

Pentru alimentarea cu apă a populaţiei asigurată din acumularea Căzăneşti, apa către consumatori fiind distribuită din stația de tratare Negrești, județul Vaslui, s-a aplicat de asemenea un program de restricții.

Cei de la Administratia Bazinala de Apa Prut Barlad sustin ca au fost nevoiti sa aplice aceste masuri, dupa ce s-au inregistrat niveluri scăzute în lacul de acumulare Hălceni. De asemenea, volumul de apă existent în lacul de acumulare Căzăneşti, aflat pe teritoriul judeţului Vaslui, este sub nivelul minim de exploatare şi cerinţa actuală de apă a operatorului de servicii de apă-canal de la nivelul judeţului Vaslui.

shares