Restricții dure în Olanda. Aproape totul se va închide la 17.00. Cine vrea să meargă în vizită trebuie să se testeze

olanda

foto: Getty Images

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunțat că de duminică vor intra în vigoare noi măsuri de combatere a pandemiei de Covid. Barurile, restaurantele, cinematografele, saloanele de înfrumusețare și magazinele neesențiale se vor închide la ora locală 17.00.

Totodată, persoanele care vor să meargă în vizită trebuie să se testeze, aceste adunări sunt recomandate în limita a 4 invitați cu vârsta de peste 13 ani.

„Trebuie să fim realiști, infectările zilnice sunt din ce în ce mai multe. Toate cercetările arată că ne-am schimbat prea puțin comportamentul începând cu 12 noiembrie (data restricțiilor anterioare, n.red.).  Recomandările privind reducerea călătoriilor, vizitele și mai ales cele privind munca de acasă vor fi mai stricte. Sfatul nostru este să stați acasă cât mai mult timp posibil. În ceea ce privește vizitele, sfătuim participarea a maximum patru invitați cu vârste de peste 13 ani, iar vizitele să se limiteze la o singură gospodărie. Dacă vreți să vizitați pe altcineva sau dacă primiți vizite, testați-vă”, a declarat Mark Rutte.

Autorităţile olandeze au înregistrat ieri 21.350 de noi infecţii, zilnic fiind raportate peste 21.000 de noi cazuri Covid.

În Olanda rata de vaccinare este de 85%.