Restrictii draconice in Olanda de sarbatori. Maxim 4 musafiri de Craciun si Revelion

haga

Toate magazinele, barurile și restaurantele neesențiale din Olanda vor fi închise până pe 14 ianuarie, începând de duminică, a declarat premierul interimar Mark Rutte, într-o conferință de presă ce a avut loc aseara. Școlile și universitățile se vor închide până pe 9 ianuarie, a spus el.

Restrictiile vizeaza si petrecerile private. Oamenilor li se va permite 2 musafiri, exceptie fiind petrecerile de Craciun si Revelion cand vor fi permisi 4 vizitatori. Premierul olandez sustine ca deciziile sunt inevitabile din cauza celui de-al cincilea val cauzat de varianta Omicron.

Cumparatorii olandezi care se asteptau la aceste decizii au luat ieri cu asalt centrele comerciale pentru a achizitiona cadourile de Craciun. Primaria din Rotterdam a anuntat ieri pe contul oficial de Twitter ca zona centrala este prea aglomerata si le-a transmis oamenilor sa nu vina in oras.

„Un alt Craciun cu totul diferit de ceea ce ne dorim. Vesti foarte proaste din nou pentru acele afaceri si institutii culturale care se bazeaza pe sarbatori”, a amai anuntat Mark Rutte.

Foto: The Guardian