Restart al traficului din Iasi. Sensul giratoriu din Podu Ros ar putea deveni o amintire

podu-ros

Saptamana viitoare, Comisia de Circulatie ar putea lua o decizie extrem de importanta pentru soferi. Se ia in calcul fluidizarea traficului prin masuri drastice. Mai exact, se va stabili daca sensurile de mers de-a lungul Bahluiului vor fi schimbate, a anuntat Radu Botez in rubrica „Invitatul Jurnalului” de la Tele M.

Radu Botez – viceprimar Iasi: „Chiar am insistat in discutii pe aceasta tema de schimbare a sensurilor de-a lungul Bahluiului si anume, pe malul drept sa se circule dinspre Tatarasi si Podul Sf. Ioan inspre Podul de Piatra si pe malul stang al Bahluiului sa se circule din Podul de Piatra spre Tatarasi”.

Cele mai importante aspecte pentru implementarea proiectului sunt legate de durata de punere in practica si de costurile implicate. Trebuie mutate o serie de indicatoare si semafoare. Beneficiile sunt legate de intoarcerile pe poduri, care s-ar face fara a se mai depasi axul drumului. Practic, vor fi doar viraje la dreapta.

S-ar rezolva conflictele care apar in trafic in zona Serviciului Judetean de Ambulanta, Bulevardul Primaverii cu Splai Mal Drept, conflictul dintre Soseaua Nationala si Splai Mal Drept in zona Podului de Piatra. Cel mai important aspect, s-ar reduce traficul din zona Podu Ros pentru ca ar fi o artera continua de-a lungul Bahluiului iar tot traficul nu s-ar mai face in jurul intersectiei.

De asemenea, va fi analizata si posibilitatea desfiintarii sensului giratoriu din Podu Ros. Cel mai aglomerat punct din Iasi s-ar putea transforma intr-o intersectie banala.

„Am mai avut o discutie destul de ampla si vom vedea in viitor cum vom reusi sa o punem in practica. Eu consider ca sunt avantaje reale de a se renunta la sensul giratoriu din Podu Ros si de a avea o intersectie clasica semaforizata”, a completat Radu Botez.