Resetare a Autostrăzii Unirii

autostrada-1024x661

Asociatia Impreuna pentru A8 a prezentat Ministrului Transporturilor, Ministrului Fondurilor Europene, Directorului General CNAIR si celor doi secretari de stat, argumentatia tehnico-economica cu privire la construirea etapizata a intregii autostrazi A8. Solutia Grupului de Initiativa si Strategie de la Iasi prezentata autoritatilor a fost primita cu interes de catre toti factorii de decizie si se asteapta o decizie finala.

În aproximativ două săptămâni se va afla decizia în legătură cu soluția prezentată de către grupul de la Iași. Ministrii Cătălin Drulă și Cristian Ghinea au răspuns pozitiv soluției asociatiei Impreuna pentru A8, dar se asteapta verdictul din partea specialiștilor din CNAIR.

Catalin Urtoi, vicepresedinte Impreuna pentru A8

”Noi am solicitat sa se introduca prin PNRR si tronsonul de la Targu Frumos – Letcani si bineinteles centura de nord a Iasului de la Letcani, pana la Vanatori, in asa fel incat sa putem decongestiona, sa putem rezolva acea problema de aglomeratie care se produce zi de zi dupa cum stiti pe zona Podu Iloaiei – Letcani si bineinteles sa rezolvam si centura de nord, deoarece aceasta este clar ca in viitorul apropiat, probabil in urmatorii 5-6 ani va trebui sa avem accesul la viitorul Spital de Urgenta si bineinteles Aeroportul International Iasi. Este adevarat ca documentul a fost primit nu sceptic, am putea spune cu mult optimism si credem noi ca in urmatoarele doua saptamani vom avea un rezultat pozitiv vis-a-vis de propunerea noastra.”

Tot ieri, prestatorul spaniol de pe tronsonul Tg. Mureș – Tg Neamț, la solicitarea CNAIR și-a luat un angajament în fața membrilor organizatiei, cu privire la noile termene ale studiilor de fezabilitate de pe tronsonul Tg. Mureș – Tg Neamț.

Ionel Apostol, presedinte Impreuna pentru A8

”Ne-au promis in cadrul sedintei de la CNAIR termene clare pentru finalizarea studiului de fezabilitate de la Tg Neamt la Tg Mures. Culmea, cu o luna in avans fata de cum a fost stabilit initial. Initial era stabilit 25 iulie, acum ne-au spus ca la mijlocul lunii iunie.

Vor livra acest document foarte important care-i va da de fapt si pretul autostrazii peste munti.Vom avea pana in luna octombrie vom avea si avizul de mediu

Avizul de mediu este pentru zona Motca – Ungheni, iar in cel mult 2 saptamani se va decide executantul, studiul de fezbilitate plus proiectare pentru zona Motca -Ungheni- podul peste Raul Prut.

Tot ieri secretarul de stat, Adrian Covasnianu împreună cu Mariana Ioniță, Director General CNAIR a invitat Asociatia Impreuna pentru A8 la ședința săptămânală cu firmele și instituțiile implicate în derularea proiectelor de autostrăzi și drumuri expres din Moldova.