Republicanii sunt de acord cu acordarea unui ajutor de 14,3 miliarde de dolari pentru Israel dar se opun alocarii unor noi fonduri pentru Ucraina

Camera Reprezentantilor a adoptat joi un proiect de lege pentru a oferi Israelului un ajutor de 14,3 miliarde de dolari în timpul războiului împotriva Hamas – o mișcare care provoacă o ciocnire cu Senatul condus de democrați. Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a numit proiectul de lege GOP al Camerei o „propunere profund viciată” pe care Senatul nu o va accepta. Democrații se opun faptului că proiectul de lege nu include ajutor pentru Ucraina și ar adopta reduceri de finanțare pentru Serviciul de venituri interne. Votul Camerei a fost 226 cu 196. Doi republicani s-au opus proiectului de lege și 12 democrați l-au susținut.

Democrații au cerut ca ajutorul Israelului să fie asociat cu asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei. În Senat, există sprijin bipartizan pentru ajutorul acordat Israelului și ajutor suplimentar pentru Ucraina. Dar în Cameră, mulți republicani se opun trimiterii mai multor ajutoare Ucrainei, punând cele două camere în contradicție.

În încercarea de a compensa costul ajutorului Israelului de 14,3 miliarde de dolari, proiectul de lege al Camerei ar anula finanțarea de 14,3 miliarde de dolari pentru Serviciul Fiscal Intern. Biroul de Buget al Congresului, nepartizan, a spus, totuși, că propunerea de a compensa ajutorul acordat Israelului prin reducerea finanțării IRS ar crește deficitul și ar duce la pierderi de venituri de aproximativ 26,8 miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani.

Diviziunea profundă dintre Cameră și Senat vine în momentul în care finanțarea guvernamentală urmează să expire pe 17 noiembrie și amenințarea unei potențiale opriri guvernamentale se profilează. Noul președinte al Camerei și-a apărat decizia de a condiționa ajutorul Israelului de reducerea cheltuielilor IRS și a semnalat că nu va sprijini un pachet suplimentar de urgență dacă nu include compensații.

„Nu am atașat asta în scopuri politice. L-am atașat pentru că, din nou, încercăm să revenim la principiul responsabilității fiscale aici”, a spus Johnson într-o conferință de presă joi. „Și acesta a fost cel mai ușor și cel mai mare teanc de bani care stă acolo pentru ca noi să putem plăti pentru această obligație imediată.” Johnson s-a angajat, de asemenea, să adopte un pachet de ajutor pentru Ucraina după ce au tratat cu Israelul, dar a spus că ar trebui să fie atașat la dispoziții mai stricte de securitate la frontieră – o mișcare care pune în continuare sub semnul întrebării perspectivele finanțării Ucrainei la Washington.

„Ucraina va veni în scurt timp, va veni în continuare”, a spus Johnson. „Și m-ați auzit spunând că vrem să îmbogățim securitatea frontierei cu Ucraina… Dacă ne vom ocupa de o graniță în Ucraina, trebuie să avem grijă și de granița Americii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *