Republicanii au cerut un audit al sprijinului financiar pentru Ucraina

republicans

Republicanii din Camera Reprezentanților SUA au prezentat o rezoluție privind verificarea fondurilor alocate Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de un membru al Camerei Reprezentanților SUA din Georgia, Marjorie Taylor Green.

„Trebuie să verificăm fiecare dolar american trimis în Ucraina. Americanii merită să știe de ce administrația Biden și Congresul sunt atât de interesate să finanțeze securitatea frontierei Ucrainei și nu a țării lor”, a spus ea într-un videoclip pe care l-a postat pe contul său de Twitter.

Potrivit The Hill , administrația Biden a oferit Ucrainei peste 20 de miliarde de dolari, 10 miliarde de dolari în ajutor umanitar și 13 miliarde de dolari în ajutor economic. Republicanii solicită furnizarea în termen de 14 zile a documentelor și altor materiale referitoare la alocarea de fonduri către autoritățile ucrainene.

Greene a atașat un videoclip, subtitrând că militanții ucraineni cu dizabilități care vin în SUA sunt „utilizați ca marionete pentru a face presiune asupra Congresului și pentru a-i oferi lui Zelensky mai mulți bani”.

„Solicit un audit al fondurilor alocate Ucrainei, precum și pentru a asigura finanțarea și protecția frontierei noastre”, a spus ea.