Republica Moldova, sărbătoare printre proteste masive

foto_drapel

Astazi, 27 august, este Zi Nationala in Republica Moldova dar tara este departe de ceea ce s-ar putea numi un popor in sarbatoare. Chiar daca  oficialii au depus coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul Chisinaului, toate manifestarile s-au desfasurat  în condiţiile unei prezenţe masive a forţelor de ordine care au incercat să împiedice accesul celor câteva sute de protestatari aflaţi în zonă.

La Chişinău  protestul antiguvernamental este organizat de societatea civilă şi de partidele proeuropene, de opoziţie. O parte dintre protestatatari au rămas in piata inca de ieri, de la demonstraţia antiguvernamentală , când s-a cerut, printre altele, demisia guvernului, anchetarea dispariţiei unui miliard de dolari din sistemul bancar şi validarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului.

Membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională sunt îngrijoraţi de abuzurile guvernării şi cer validarea alegerilor din capitala Republicii Moldova, dar şi anularea sistemului electoral mixt de vot la parlamentarele de anul viitor.

După ce au protestat în faţa mai multor instituţii ale statului, manifestanţii s-au întors în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Protestul antiguvernamental a avut loc la Chişinău toată noaptea, dar şi în cursul zilei de astăzi, când Republica Moldova marchează a 27-a aniversare de la proclamarea independenţei

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *