Republica Moldova ar putea primi gaz din România dacă Rusia va opri livrările de la 1 octombrie

Republica Moldova ar putea primi gaz din România dacă Rusia va sista livrările de la 1 octombrie. Totuși, regiunea transnistriană va fi alimentată cu gaz doar dacă va plăti pentru el, a anunțat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la postul TV8, potrivit Radio Chișinău.

„Cei din Transnistria, dacă sunt gata să plătească, dacă vor achita în avans precum partea dreaptă a Nistrului, atunci da. Dar dacă oamenii nu sunt dispuşi să plătească, partea dreaptă nu poate achita pentru ei’, a spus Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu a precizat că dialogul dintre Republica Moldova și Federația Rusă a fost suspendat de la începutul anului, fiind la un nivel minim, dar a negat acuzațiile potrivit căreia autoritățile de la Chișinău nu vor să negocieze prețurile la gaz cu Rusia.

„În fiecare lună există încercări ale guvernului (Republicii Moldova) de a revizui această formulă, dar Gazprom nu are nicio dorinţă’, a mai spus președinta statutului.

Maia Sandu a menționat că Republica Moldova nu va rămâne fără gaz la iarnă, pentru că există surse alternative, însă cea mai mare problemă o reprezintă prețurile.