Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si Bancii Mondiale vin la Iasi pentru proiectul Spitalului Regional

spitalul regional

Maine vor avea loc mai multe vizite și ședințe importante care vor viza proiectul Spitalului Regional de Urgenta. Pe lângă reprezentanții autorităților locale, la acestea vor participa reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Băncii Mondiale și ai echipei de proiectanți (asocierea Studio Altieri SpA (lider asociere) – Italconstruct SpA – Steam SRL – SC Proiect Consulting SRL – SC K Box Construction Design SRL – SC Rheinbrucke SRL) etc.

„Acesta este un pas foarte important în direcția construirii cât mai rapide a Spitalului Regional de Urgență din Iași. De altfel, proiectul din orașul nostru a rămas cel mai avansat din cele trei spitale de acest tip care vor fi ridicate în România, iar acest lucru ne dă speranțe în privința concretizării sale într-un termen optim. Mulțumesc Guvernului României și, în special, Ministerului Sănătății pentru tot sprijinul oferit Iașului în realizarea Spitalului Regional de Urgență, obiectiv medical de importanță vitală nu numai pentru Iași, ci pentru întreaga regiune a Moldovei”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Noul spital, o construcţie cu 850 de paturi, va înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani, şi va îmbunătăţi activitatea de predare şi cercetare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Noul spital cu şapte etaje va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţional în 2027.