Reportaj BBC la Suceava: „Cea mai mica autostrada din lume face de rusine o natiune!”

bbc

Britanicii au scris despre initiativa suceveanului de 33 ani, Stefan Mandachi si succesul campaniei sale la nivel national. „Romania are una dintre cele mai scurte retele de autostrazi din Uniunea Europeana desi are o suprafata aproape egala cu a Marii Britanii…Primari, companii si chiar fotbalisti s-au alaturat campaniei ‘Romania vrea autostrazi’, sustin cei de la BBC.

Acestia insista si pe protestul danezilor de la Jysk, care au 73 magazine deschise la nivelul Romaniei. „Cand toate regiunile tarii sunt conectate de autostrazi, clientii nostri vor intra in posesia produselor mai repede iar costurile de livrare vor fi mai reduse”, a spus Alexa Bratu, Country Manager la Jysk.

BBC mai noteaza ca rata deceselor din cauza accidentelor rutiere este dubla fata de media Uniunii Europene si de trei ori mai mare decat in Marea Britanie. Autorul reportajului mai evidenteaza coincidenta inaugurarii lucrarilor la Centura Bacaului, unde 16 kilometri au profil de autostrada cu protestul initiat de Stefan Mandachi.

Date Eurostat privind kilometri de autostrada:

Foto: bbc.com