Rep. Moldova interzice zborurile către Rusia. Principala companie aeriană a anunțat că vrea să reia cursele spre Moscova

airmoldova-1-920x505

Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a anunțat ieri că interzice efectuarea zborurilor între Chișinău și Moscova. Compania aeriană Air Moldova a declarat vineri că speră să reia zborurile către Rusia, după ce acestea au fost sistate în luna februarie a acestui an, transmite Știri.md.

Vânzarea biletelor a fost întreruptă, iar Air Moldova a anunțat că va comunica cu ACC pentru a rezolva situația.

„Stimați pasageri, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis Directiva Operațională nr. 06 din 10.09.2022, prin care interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali.

Astfel, compania Aeriană Air Moldova nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începând cu 1 octombrie, precum a anunțat anterior.

Vânzările biletelor spre/ din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sunt rugați să expedieze un email la adresa booking@airmoldova.md pentru rambursare.

În continuare, Campania Air Moldova va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă. În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”, a precizat Air Moldova pe pagina sa de Facebook, citat de Știri.md.

Astfel, Air Moldova va relua zborurile spre Moscova începând cu 1 octombrie.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că anunțul despre reluarea zborurilor este o minciună pentru a provoca tensiuni în Rep. Moldova, iar ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, spune că „această companie este controlată de Șor și a făcut un anunț iresponsabil. Noi credem că astfel de zboruri sunt riscante. Rog cetățenii să nu se lase amăgiți de acest anunț pentru că nu este nimic clar încă”, potrivit Știri.md.