REHAU a înecput lucrările de contrucție ale hub-ului regional din județul Sibiu

277673293_349205663901196_3584174066712628450_n

Grupul REHAU, producător german de soluții pentru fereste, instalații, mobilă și automotive, a început lucrările la hub-ul regional în valoare de aproximativ 10 milioane de euro din județul Sibiu. 

Construcția cu o suprafață totală de 52.900 metri pătrați va asigura facilități de depozitare pentru toate cele trei divizii ale REHAU Industries prezente în România – Window Solutions, Building Solutions și Furniture Solutions. În plus, hub-ul va îngloba și o linie de producție pentruînfoliere dedicată diviziei de ferestre și uși.

Hub-ul va ajuta compania să deservească mai ușor piața regională și clienții, oferind servicii la o calitate superioară mult mai rapid, grație apropierii de drumurile europene. Pentru început, produsele REHAU vor pleca din hub-ul de la Sibiu către țările est-europene din proximitatea României – Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia. 

„Suntem încântați să începem lucrările deconstrucție la hub-ul cu ajutorul căruia vom reuși să răspundem mai rapid și mai ușor cerințelor clienților noștri din regiune. Business-ul nostru s-a concentrat întotdeauna pe deservirea clienților la cele mai înalte standarde, astfel că investițiile REHAU în această direcție sunt un pas firesc. România va deveni un punct de referință pentru afacerile REHAU din regiune, iar acest lucru ne oferă un motiv în plus să facem pași tot mai mari în drumul spre performanță”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager REHAU România.

Odată cu punerea în funcțiune a hub-ului, vor fi create peste 60 de noi locuri de muncă.

Divizia Window Solutions va fi principalul beneficiar al hub-ului de la Sibiu, datorită liniei de înfoliere care va funcționa în noua facilitate. Componenta de înfoliere va acoperi o parte importantă din necesarul actual al diviziei. Din noua locație, Divizia Window Solutions va deservi piețele din România, Bulgaria și Grecia.

„Prin această investiție care stabilește noi tendințe din domeniu, REHAU Window Solutions răspunde cererii ridicate de pe piețele din întreaga regiune și, în același timp, își implementează cu succes și consecvent strategia de creștere globală. Extinderea în România crește semnificativ valoarea locală a companiei. Prin producția locală adresată regiunii, vom putea răspunde și mai bine așteptărilor clienților regionali, de exemplu printr-o individualizare semnificativ mai mare a produselor noastre. Acest lucru plasează REHAU Window Solutions și, de asemenea, companiile noastre partenere într-o situație competitivă excelentă. Astfel, ne apropiem și mai mult de clienții noștri din regiune, ne extindem capacitatea de a livra și ne securizăm performanțele și calitatea ridicată. Prin urmare, urmăm o cale de creștere clar definită pentru compania noastră în România”, a declarat Carsten Heuer, CEO REHAU Window Solutions.

„Ne bucurăm să putem aduce toate operațiunile REHAU din România sub un singur acoperiș, într-o locație nouă și modernă, a cărei localizare ne va ajuta să deservim mult mai ușor piața din regiune. Pentru divizia Window Solutions hub-ul vine cu o componentă suplimentară – linia de înfoliere. Acest element va transforma hub-ul de la Sibiu într-un punct cu atât mai important în activitatea diviziei. Odată cu inaugurarea noii facilități REHAU din România, vom aduce plus-valoare serviciilor noastre pe plan intern și regional”, a declarat Paul Chipriean, Head of Window Solutions REHAU România.

Inaugurarea hub-ului regional este programată pentru prima jumătate a anului 2023.