Reguli pentru traversarea podului suspendat de la Brăila: viteza maximă 80 km/h, fără bicicliști și pietoni, trafic închis noaptea, pe timpul săptămânii
Autoritățile au făcut o serie de precizări cu privire la regulile de traversare a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, deschis traficului rutier joi, 6 iulie. În primul rând, șoferii trebuie să știe că, în perioada 17.07.2023 – 30.11.2023, se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 – 6:00, exceptând zilele de sărbători legale. Potrivit CNAIR, de sâmbătă, ora 06:00, până luni, ora 21:00, circulația rutieră va fi permisă pe pod fără întrerupere. De reținut faptul că podul este unul exclusiv pentru traficul rutier, iar pietonii și bicicliștii nu au acces pe pod.
Chiar în seara zilei de 6 iulie, pe pod a avut loc primul eveniment rutier: o tamponare între două mașini, din cauză că unul dintre șoferi oprise pentru a face fotografii, lucru interzis. ”Având în vedere necesitatea asigurării şi menţinerii unui trafic rutier bazat pe respectarea reglementărilor legale şi, implicit, protejarea vieţii şi siguranţei dumneavoastră, poliţiştii rutieri vă aduc la cunoştinţă următoarele: Limita maximă de viteză permisă circulaţiei pe pod este de 80 km/h! Este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod! Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, în valoare cuprinsă între 290 şi 435 de lei şi 2 puncte penalizare! Nu există restricţie de tonaj, astfel că toate categoriile de autovehicule pot tranzita podul! Trotuarele nu vor fi deschise circulaţiei pietonale publice, acestea fiind folosite strict pentru activităţile de mentenanţă.”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.
Conform declarațiilor oficiale, podul suspendat de la Brăila, cu o lungime totală de aproape doi kilometri, este proiectat să aibă o durată de viață de 120 de ani, iar în primii 5 ani nu se va plăti taxă de trecere. „Este de așteptat ca, prin deschiderea acestui pod, durata deplasării să se reducă cu aproximativ 50 de minute și să fie deservite zilnic aproximativ 11.400 de vehicule fizice. Se vor produce astfel beneficii foarte mari pentru mobilitatea forței de muncă, turism și schimburile comerciale și se vor consolida legăturile regiunii cu restul țării”, transmite Comisia Europeană.
sursa vrancea24.ro