Reguli noi pentru furnizorii serviciilor de telefonie si Internet

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii informeaza utilizatorii de servicii de telefonie si de acces la internet din Romania despre obligatia furnizorilor de a oferi posibilitatea monitorizarii, in timp util, a nivelului consumului acestor servicii.

ANCOM a stabilit ca limita de consum la atingerea careia furnizorii sunt obligati sa informeze consumatorii este reprezentata de realizarea unui cost in cuantum de 50 EUR, peste valoarea abonamentului. Informarea are in vedere doar consumul serviciilor a caror plata se realizeaza ulterior furnizarii acestora, pe baza de abonament, tinand cont de specificul cartelelor preplatite, in cazul carora plata pentru serviciile oferite se face in avans, astfel incat consumatorul sa fie permanent in control in ceea ce priveste sumele utilizate pentru serviciile solicitate. In functie de politica comerciala a furnizorilor, acest cost suplimentar poate include si costurile inregistrate la accesarea serviciilor cu valoare adaugata.

Asadar, furnizorii au responsabilitatea de a avertiza consumatorii in momentul atingerii acestui cost, contribuind la gestionarea mai eficienta a consumului de servicii de comunicatii electronice. In acelasi timp, consumatorii au posibilitatea de a renunta, in mod expres, la aceasta informare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *