Regulament special pentru taximetriști la Aeroportul Iași. Este interzisă refuzarea curselor

aeroportul-iasi

În urma numărului mare de reclamații primite din partea călătorilor, Aeroportul Iași impune un regulament de conduită al taximetriştilor, potrivit căruia aceștia nu mai pot refuza nicio cursă.

Principala nemulțumire a clienților a fost că unii șoferi refuzau cursele numai până în municipiu, preferându-le pe cele cu distanțe mai lungi. Potrivit noilor reguli, orice mașină poate transporta persoane la Aeroportul Iași, iar pentru cele care vor lua călătorii de la aeroport se vor emite permise speciale.

„Regulamentul a fost adoptat de către Consiliul de Administraţie şi prevede condiţii clare privind starea maşinilor, ţinuta şi modul de comportament ale şoferilor. Vom acorda permise de acces atât pe maşină, cât şi pe fiecare şofer de taxi”, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Măsurile vor fi aplicate de la 1 februarie. Până atunci, va fi parcursă o procedură de acreditare a taxiurilor şi a taximetriştilor.

Până acum s-au înregistrat 114 reclamaţii la adresa serviciilor de taximetrie din zona aerogării – cei vizaţi fiind automat excluşi din procedura de acreditare care începe azi. Odată cu intrarea în vigoare a regulamentului, orice refuz de cursă va atrage anularea permisului de acces în incinta aerogării.